Interview met General Manager Theo Kok

In dit interview praten we met Theo Kok, General Manager van onze productiekeuken in Diemen. Met zijn ruime ervaring in de food en cateringindustrie weet Theo als geen ander ons productieproces in goede banen te leiden. Wij waren benieuwd naar zijn verhaal en spraken af voor een (digitale) kop koffie.

Theo, je hebt al een mooie carrière achter de rug. Kun je ons wat meer vertellen over je verhaal?

“Ik heb een atypische achtergrond voor het vak dat ik nu doe. Vroeger heb ik namelijk een opleiding als binnenschipper gevolgd in Amsterdam. Maar ik kwam er al snel achter dat de binnenscheepvaart niets voor mij was. Na mijn dienstplicht wist ik niet goed wat ik wilde. Dus ben ik een uitzendbureau binnengewandeld en zodoende in de spoelkeuken van Sodexo beland.

Daar heb ik dertig jaar gewerkt. Via trainingen en cursussen heb ik me opgewerkt tot Client Relationship Manager. In deze rol stuurde ik zo’n vijftien klantlocaties aan. Ik volgde ook een verkorte Hbo-opleiding in arbeidsrecht, om vervolgens te beginnen als HR Transitie Manager. Helaas vond er kort daarna een reorganisatie plaats en heb ik besloten Sodexo te verlaten.

Vervolgens werkte ik als rayonmanager in de schoonmaakbranche. Maar ik miste de food industrie. Toen Join Program op mijn pad kwam, heb ik deze kans met beide handen aangenomen.”

Kun je ons meer vertellen over je rol als General Manager binnen Join Program?

“In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het hele productieproces. Onder het productieproces verstaan we alles wat gebeurt tussen het moment dat de Food Curatoren de gerechten inplannen in ons Food Program, en het moment dat onze chauffeurs ze afleveren bij de klant.

Voeding is een passie van me. Het geef mij veel voldoening dat ik iedere dag kan werken met mensen die deze passie delen.”

Heeft leidinggeven altijd al in je gezeten?

Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om mensen bij elkaar te brengen, en bij elkaar te houden. Dat merk ik ook aan mijn leiderschapsstijl. Ik ben niet iemand die streng de regels oplegt. Samen als team naar een doel toewerken, dat vind ik belangrijk.”

Wat is de belangrijkste les die je geleerd hebt?

“Iedereen is anders. Daar moet je als leidinggevende rekening mee houden. Het is belangrijk om als manager te weten hoe je de verschillende leden van je team moet aanspreken. Dat is de belangrijkste les die ik (soms op harde manier) geleerd heb in mijn carrière.  “

Hoe ben je bij Program terecht gekomen?

“Ik ken Maurits Tofohr al van bij mijn tijd in Sodexo. Ook toen was hij mijn leidinggevende. Al die jaren zijn we steeds contact blijven houden. Toen al was hij bezig met verschillende projecten in de food sector. Op een gegeven moment belde hij me op om hier Patrick, destijds de General Manager van Lab x Kitchen (vandaag Join Program HQ) bij Vermaat, te helpen. Zo ben ik bij Join Program aan de slag gegaan.

Wat me erg aansprak aan Join Program is de filosofie. Duurzaamheid vind ik heel belangrijk, maar ook het feit dat we vanuit een centrale productielocatie werken. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit van je product gewaarborgd blijft. Ik geloofde daar al langer in.”

Wat zou je iemand aanraden die in de catering industrie wil starten?

“Gewoon doen! Het is een hele leuke industrie om in te werken. Vooral omdat je werkt met mensen die dezelfde passie als jij hebben: lekker eten! En wanneer mensen met een passie ergens werken, dan is het altijd fijn om met hen samen te werken.”

En tot slot: wat is je favoriete gerecht?

“Roti! Vooral omdat ik het heel lekker vind, en ook omdat het zelf heel goed kan maken!”

Experience it for yourself

Hoe lunch jouw team terug naar kantoor brengt

Proefkoken voor de herfst

Interview: Transitiemanager Anneleid Linthorst

Booking.com kiest voor Join Program

Werken als Horeca Manager bij Join Program

Interview met General Manager Theo Kok

Interview met Food Curator Joey